Scroll Omlaag Scroll Omhoog

Hoe werkt mijn routeplanner?

 Wat is een routeplanner?

De routeplanner is er om je vooruit te helpen met dementie. Je kunt artikelen en praktische tips in de vorm van acties opslaan in je persoonlijke omgeving.

Je actie lijst is een overzicht van welke acties je kunt ondernemen en geeft je handvaten om op een positieve manier vooruit te gaan met dementie. 

Je kunt op elk moment je terugkeren naar je routeplanner. Je routeplanner kun je altijd bekijken, aanpassen en delen met anderen.

Als je meer wilt weten over het gebruik van je routeplanner bekijk dan de ‘hoe gebruik ik mijn routeplanner gids’ op de home pagina in je routeplanner. 

Voor wie is de routeplanner?

Artikelen zijn geschreven voor mensen met dementie, mantelzorgers en zorgverleners. De eerste keer dat je een routeplanner opent wordt je gevraagd welke groep het beste bij jou past.

Hoe gebruik ik mijn routeplanner?

Deze gids legt uit hoe je de routeplanner gebruikt. Je kunt deze gids altijd terugvinden door op het”i” symbool te klikken op de home pagina of in de navigatie balk boven in de routeplanner.

Hoe navigeer ik in de routeplanner?

De hoofdnavigatie is altijd aanwezig als balk bovenin. Het bevat de volgende onderdelen; 

Het symbool zorgt ervoor dat je de routeplanner verlaat en terugkeert naar de hoofd website. 
Het symbool is de home pagina in de routeplanner.
Dit symbool geeft je toegang tot alle artikelen.

Het vierde symbool (meest rechts) kan veranderen aan de hand van waar je je in de routeplanner bevind. 

 

De home pagina

Als je de routeplanner opent kom je automatisch terecht op de home pagina. Vanaf hier heb je toegang tot alle onderdelen van de routeplanner. Je kunt alle artikelen bekijken of de artikelen en acties die zelf hebt toegevoegd. Vanaf de home pagina kun je ook altijd deze ‘ hoe gebruik ik mijn routeplanner’ gids openen.

 

De routeplanner

De routeplanner is een map waar je artikelen en acties aan kunt toevoegen. Met dit symbool rechtsboven aankom je terecht in je routeplanner. 

Als je artikelen hebt toegevoegd, verschijnt er een getal om aan te geven hoeveel artikelen er in je routeplanner zitten.

Artikelen toevoegen, printen en delen

Artikelen zijn geschreven voor mensen met dementie, mantelzorgers en zorgverleners. Kies de groep die het beste bij je past.

Artikelen kunnen worde toegevoegd door in een artikel op dit symbool te klikken

Je kunt een artikel ook printen of delen door op een van onderstaande symbolen te klikken.

Als je een artikel wilt verwijderen, kun je dit symbool onderaan een artikel gebruiken.

Acties

Klik op het + symbool op een actie toe te voegen aan je routeplanner .

Wanneer je een actie hebt toegevoegd veranderd het rode + symbool naar een oranje vinkje. De tekst veranderd van ’toevoegen’ naar ‘actie’.

Als je een actie hebt uitgevoerd kun je hem markeren als gedaan. Je klikt op de oranje vinkje om hem te veranderen in een groen vinkje. De tekst veranderd van ‘actie’ naar ‘gedaan’.

Je kunt je opgeslagen acties bekijken via onderstaande symbolen. Je vind deze terug op de home pagina en in de routeplanner. Je kunt je acties bekijken in een actie lijst of een actie plan.

Ik kan mijn artikelen die ik heb toegevoegd niet meer terug vinden

Je routeplanner is opgeslagen als een persoonlijke link of url. Je hebt toen je de vorige keer de routeplanner verliet een herinnering gekregen om de link te bewaren. 

  • Kijk of zoek in je email of je een mail hebt ontvangen van samen vooruit met dementie. 
  • Bekijk de favorieten in je browser om te kijken of de link daar is opgeslagen.

Als je de link niet kunt vinden heb je deze misschien niet opgeslagen. Je kunt wanneer je de routeplanner verlaat de link op drie manier opslaan

  • via een email
  • de link kopieren
  • de link als favoriet opslaan