Scroll Omlaag Scroll Omhoog
START / Het radio interview over Samen vooruit met dementie

Het radio interview over Samen vooruit met dementie

Op 28 september waren we bij Ruud en Rian van  RouteRegio op L1 radio te gast om Samen vooruit met dementie toe te lichten

Op 28 september waren we bij Ruud en Rian van  RouteRegio op L1 radio te gast om Samen vooruit met dementie toe te lichten. Een onderzoeker vertelt over de gedachten achter de ontwikkeling van Samen vooruit met dementie.  Hieronder vind je een uitgeschreven fragment uit het interview

Er is toch overal eigenlijk heel veel informatie te vinden?

Dat klopt er is zeker al informatie beschikbaar. Uit ons onderzoek kwam naar voren dat men nog lang niet altijd tevreden met informatie of soms nog andere wensen voor informatie hebben. Soms weten mensen ook niet goed de weg te vinden naar de beschikbare informatie.

Wij zijn samen met mensen met dementie, en mantelzorger en zorgverleners zijn wij aan de slag gegaan om te kijken waar liggen nu de behoeften die niet vervuld zijn en hoe kunnen wij daar samen op een goede manier invulling aan geven?

Wat kwam er dan voren waar mensen behoefte aan hebben?

De positieve diagnose kijk op een diagnose ontbreekt, positief in de zin van je krijgt een diagnose en dan?  Dat wordt op dit moment nog soms fatalistisch ingezien en we proberen juist te laten zien dat er na een diagnose ook juist nog heel veel mogelijk is. Door ons te focussen. Mensen gaven aan dat ze behoefte hadden van tips van anderen die in dezelfde situatie zaten en ook verhalen van hoe anderen het gedaan hadden. Hoe ervaren anderen dementie, hoe hebben zij bepaalde dingen opgelost en wat kan ik daarvan leren?

Mensen denken vaak een diagnose is het einde, maar het is juist een nieuw begin. Maar hoe ga je daar nu op een goede manier invulling aan geven. Waar begin en wat heb je nodig? Wat kun je zelf doen en hoe kun je hulp aan anderen vragen? Dat zijn allemaal dingen die op Samen vooruit met dementie aan bod komen.

Ben je benieuwd naar het hele interview? Je kunt het terugluisteren.

Klik hier om het hele interview op L1 radio terug te luisteren .