Scroll Omlaag Scroll Omhoog
START / Daan en Iele

Daan en Iele

Daan is al 4 jaar mantelzorger voor zijn vrouw Iele. Samen zijn ze vastbesloten niet bij de pakken te gaan neerzetten.

Samen hebben ze tijdig aan de bel getrokken bij de huisarts en kregen snel een casemanager toegewezen die hen begeleidt, vertelt Daan.
Dit wil hij dan ook graag aan anderen mee geven: ga tijdig naar de huisarts als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt. Als de diagnose is vast gesteld heb je recht op een casemanager.

Daan over Iele:

“Iele is emotioneler en kwetsbaarder geworden.”

Dingen vergeten maakt haar soms overmatig boos naast het verdriet. Dit maakt het voor Daan lastig omdat ze zich dingen veel meer aantrekt dan vroeger. Iele wil vooral niet het gevoel hebben dat ze als een klein kind behandeld wordt.

Daan zegt hierover

Het geheugen van Iele mag dan achteruitgaan maar haar gevoel dementeert niet.

Daan en Iele zijn een hecht team maar hebben elk ook hun eigen bezigheden. Iele vind het heerlijk om in de tuin te zijn. Dit geeft haar ruimte, en tuinieren geeft haar voldoening. Naast zijn mantelzorg taken is Daan nog actief als vertrouwenspersoon in de zorg. Dit geeft hem wat ruimte om ook zijn eigen ding te hebben.

Daan en Iele halen samen kracht uit het delen van hun verhaal en door samen dingen te doen zoals fietsen samen koken, film kijken, tuinieren. Zo waren ze onlangs te gast in het webinar van samen vooruit met dementie en waren ze in een korte documentaire op L1.

Klik hier om de online talkshow te kijken waar Daan en Iele te gast waren