Scroll Omlaag Scroll Omhoog
START / Webinar dementie op jonge leeftijd

Webinar dementie op jonge leeftijd

7 juni 2022 – 19.30 uur

Dementie op jonge leeftijd

In Nederland hebben ongeveer 15.000 mensen dementie op jonge leeftijd. Vaak blijft het lang onduidelijk dat dementie de oorzaak is van deze problemen. Meestal denkt men eerst aan depressie, overspannenheid of relatieproblemen. Wanneer de diagnose dementie wordt gesteld, geeft dit meer duidelijkheid en rust voor de persoon met dementie en zijn of haar familie.

Om de diagnostiek en toegang tot zorg voor deze groep te verbeteren is het belangrijk om inzicht te verkrijgen in hoe vaak dementie op jonge leeftijd voorkomt en met welke signalen zij zich presenteren in de huisartsenpraktijk. Dit wordt onderzocht binnen het PRECODE project, geleid door Alzheimer Centrum Limburg. Ook is het belangrijk om geschikte ondersteuning te ontwikkelen passend bij de behoeften.

 

Over het webinar

Het webinar vind plaats op 7 juni om 19.30 en is gratis bij te wonen. Na aanmelding is deelname gratis.

Te gast zijn: Daisy Kraus, casemanager bij Hulp bij Dementie, en prof. dr. Marjolein de Vugt. Ook zullen Jeroen Bruinsma, Kirsten Peetoom en Stevie Hendriks van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+ vertellen over nieuwe diagnostiek en tools die kunnen ondersteunen in het dagelijks leven. Het webinar wordt gepresenteerd Kirsten Paulus.

Wilt u het webinar bijwonen?

De inloggegevens opvragen kan via een mail aan: samenvooruitmetdementie@gmail.com
Vermeld in de mail s.v.p. uw naam en telefoonnummer.
Telefonisch aanmelden kan via het nummer: 06 50739831.
U krijgt na uw aanmelding een link en wachtwoord, waarmee u veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livestream.

Het webinar zal na afloop ook terug te kijken zijn op deze site.