Scroll Omlaag Scroll Omhoog
START / Webinar Leefstijl, Corona en dementie

Webinar Leefstijl, Corona en dementie

Op dinsdag 14 december vindt er een webinar plaats van het Alzheimer Centrum Limburg met als thema “Leefstijl, Corona en dementie. Onder leiding van Kirsten Paulus wordt er gesproken met Onderzoeker Kay Deckers, leefstijlcoach Nadine Chudy, huisarts Jean W.M. Muris en Math Gulpers, voorzitter van Alzheimer Cafe Parkstad Limburg,

Aan bod komt onder andere de impact van Corona op mantelzorg met mensen met dementie. Wat is nou precies de invloed geweest op het welzijn van mantelzorgers en mensen met dementie tijdens de corona pandemie? Wat hebben zorgverleners gedaan om de impact te verkleinen?

Ook komt aan bod wat u zélf kunt doen om de kans op dementie te verkleinen door het aanpassen van je leefstijl. Denk aan gezond eten, regelmatig bewegen, maar ook jezelf mentaal blijven uitdagen door iets nieuws te leren. Kay legt uit waarom het, óók in een corona tijd, belangrijk blijft om sociaal en mentaal actief te blijven. Nadine zal ingaan om wat een leefstijlcoach doet en je hoe zelf kan beginnen met leefstijlveranderingen.

Deelnemen?

De online talkshow vind plaats op dinsdag 14 december om half 8

Meld je aan via samenvooruitmetdementie@gmail.com om inlogcodes te onvangen. Deelname is gratis.